• Home
  • Actualitate
  • Rugăciunea către îngerul păzitor – Îndeplinește dorințele imposibile – „Nu da loc diavolului celui viclean…

Rugăciunea către îngerul păzitor – Îndeplinește dorințele imposibile – „Nu da loc diavolului celui viclean…

Toate rugăciunile adresate multor sfinți, Maicii Domnului și lui Iisus, pot face adevărate minuni dacă sunt spuse cu toată inima. La fel de importantă este și rugăciunea către îngerul păzitor, de care foarte puțină lume știe că există.

Cel mai bun prieten al omului

Sfinții părinți spun că îngerul nostru păzitor este cel mai bun prieten pe care-l putem avea vreodată.

Atunci când îngerul va vedea cât îl iubiți, va face tot ce-i stă în putință să vă îndeplinească dorințele, indiferent cât de imposibile par la prima vedere.

Iată textul rugăciunii:

„Sfinte îngere, cel ce stai înaintea pătimașului meu suflet și al vieții mele celei ticăloase, nu mă lăsa pe mine, păcătosul, nici nu te îndepărta de mine pentru neînfrânarea mea.

Nu da loc diavolului celui viclean, ca să-mi stăpânească cu silnicie acest trup muritor. Întărește mâna mea cea slabă și neputincioasă și mă îndreptează la calea mântuirii. Așa, sfinte îngere al lui Dumnezeu, păzitorul și acoperitorul sufletului și al trupului meu celui ticălos, iartă-mi toate cu câte te-am mâhnit în toate zilele vieții mele și orice am greșit în această zi.

Acoperă-mă în această noapte și mă păzește de toată ispita celui potrivnic, ca să nu mânii cu nici un păcat pe Dumnezeu; și te roagă pentru mine către Domnul, ca să mă întărească întru frica Sa și vrednic să mă arate pe mine, robul Său, bunătății Sale. Amin.”


Distribuie