• Home
  • Actualitate
  • Sanda Ţăranu, cea mai iubită crainică din istoria TVR, a ajuns la vârsta de 84 de ani

Sanda Ţăranu, cea mai iubită crainică din istoria TVR, a ajuns la vârsta de 84 de ani

Probabil nu este român să nu fi auzit de Sanda Țăranu, cea mai iubită crainică din istoria TVR, care a ajuns la vârsta de 84 de ani.

Actriță, jurnalistă, traducătoare și crainică de radio-TV, este considerată una dintre cele mai muncitoare și iubite prezenţe din istoria postului național de televiziune. Și în pofida vârstei înaintate, Sanda Țăranu pare aproape neschimbată, deoarece și-a păstrat energia din tinerețe.

Sanda Țăranu a avut o carieră impresionantă în televiziune și nicio clipă nu s-a plâns că petrecea foarte mult timp la locul de muncă

Însă, pe lângă dragostea pentru micul ecran, ea a avut o altă mare pasiune, actoria, la care a trebuit să renunţe. Înainte să apară pe micile ecrane, Sanda &
studiat la Institutului de Artă Teatrală și
Cinematografică și se pregătea pentru cariera de actriță.

Și totuși, viața a dus-o pe alt drum și
a făcut-o să devină una dintre cele mai
cunoscute crainice ale Televiziunii Naționale. Sanda Tăranu a descoperit în timp că îi plăcea ceea ce făcea și a decis că ar fi cazul să îşi dedice tot timpul meseriei care a consacrat-o

Frumoasa crainică a câștigat ușor simpatia
publicului, iar telespectatorii o priveau cu admiraţie de fiecare dată când apărea la
televizor. Ea a fost prezentă în casele oamenilor prin intermediul micilor ecrane timp de aproximativ 40 de ani.

“Eu am avut șansa să fiu numai eu cu cel care mă privea și mă asculta. Nu era nimeni în jurul meu care să mă bruieze, deci să mai împart atenția și cu altcineva.

Și atunci se crea un fel de intimitate între mine și cel care mă privea
Dar mie îmi veneau scrisori în care îmi
spuneau: Am sentimentul că vorbiţi numai cu
mine. Și așa era. Trebuie să-i dai importanță telespectatorului, el este important, pentru el faci tot ce faci”, a povestit fosta prezentatoare TV.

Sanda a vorbit cu mult drag despre meseria ei și a explicat că există o condiție esenţială ca să poti transmite informațile în mod corect la televizor și să poți intra în sufetul telespectatorilor.

Secretul ei este dragostea pentru oameni și
este de părere că nu poţi alege această
profesie dacă nu ai respect și apreciere pentru cei din jur.

Sanda Tăranu este văduvă de aproape 12 ani,
Însă reușește să se descurce singură: face
piața, are grija de casă, iși achită facturile și, din fericire, în perioada aceasta nu a avut probleme de sănătate.

În prezent, îndrăgita crainică se împarte între Breaza și București. Dacă iarna locuiește în București, în fiecare an, odată cu sosirea primăverii, frumoasa doamnă Îşi mută reședinţa la Breaza, unde deține o căsuță de vis.

Este sprintenă, vioaie și nu prea acceptă ajutor. Preferă să se descurce singura în ciuda vârst.înaintate la care a aiuns. dacă înainte îsiîmpărţea atribuțiile cu soţul ei, regretatul Nicolae Ţăranu, de când a rămas văduvă, a luat totul pe umerii săi.

Merge la piaţă, își face singură târguielile, casa este lună, găteşte și își plătește singură facturile.
Așadar, Sanda Ţăranu, cea mai iubită crainică din istoria TVR, a reușit să-și păstreze frumusețea și energia din tinereţe până la vârsta aceasta.


Distribuie