• Home
  • Culinar
  • Se pune sau nu mazăre în salata boeuf? Puține gospodine știu care este adevărul, de fapt

Se pune sau nu mazăre în salata boeuf? Puține gospodine știu care este adevărul, de fapt

Salata boeuf nu lipsește de pe mesele românilor în zilele de sărbătoare. O întrebare stă pe buzele tuturor. Se pune sau nu mazăre? Numai gospodinele pricepute știau care este adevărul, de fapt. Iată la ce concluzie s-a ajuns în urma unui sondaj.

  • Se pune mazăre la salata boeuf?
  • Care este adevărul

Unele gospodine pun mazăre la salata boeuf, iar altele nu. Care este rețeta originală, de fapt, dar și de ce nu se folosește carne de pui. Iată ce trebuie să știi cu privire la acest ingredient controversat.

Se pune mazăre la salata boeuf?

Gospodinele din Bucovina pun mazăre la salata boeuf. Cu toate astea, cele din Muntenia nu vor să accepte ideea că se folosește și acest ingredient. Acum s-a aflat cum se face aceasta corect, de fapt.

La fel ca și gospodinele din Bucovina, cele din Transilvania și Maramureș oboșnuiesc să pună boabe de mazăre. În urma unui sondaj s-a ajuns la concluzia că acest ingredient se adaugă la preparat, deși unii nu credeau.

Sondajul arată că 91% dintre persoanele care locuiesc în Bucovina sunt de părere că se folosește mazăre la salata boeuf. La fel au răspuns și 83% dintre maramureșeni și 80% din Transilvania.

De ce nu se folosește carne de pui

În rețeta inițială de salată boeuf se spune că trebuie să folosim carne de vită. Cu toate astea, românii o gătesc cu carne de pui. Un bucărar susține că folosește pulpa de vițel pentru acest preparat.

„Reţeta corectă este întotdeauna cu vită, pentru că de aceea se numeşte salată de boeuf. De aceea nu se face cu diverse alte cărnuri. Dacă ai face-o cu pui, cum ai putea să îi spui în franceză? Nu se face nici cu pui, nici cu parizer. Eu folosesc întotdeauna o pulpă de viţel”, a declarat Marius, bucătar, potrivit observatornews.ro

Românii au avut diverse comentarii cu privire la faptul că se pune mazăre în salata boeuf. Mulți dintre ei nu au fost de acord cu această idee.


Distribuie