• Home
  • Culinar
  • Secretul Pentru Cea Mai Delicioasă Varză Murată

Secretul Pentru Cea Mai Delicioasă Varză Murată

Secretul Pentru Cea Mai Delicioasă Varză Murată

După culesul roadelor, toamna se pregătesc gemul, dulceața, zacusca, și cel mai important: murăturile. Iată ce se pune în butoi pentru cea mai bună varză murată!

De zeci de ani, părinții și bunicii se ocupă an de an, în fiecare toamnă, de culesul roadelor și mai apoi, de butoaiele cu varză murată. Aceasta nu trece printr-un proces tocmai simplu, orice greșeală putând să aibă consecințe nedorite.

Dacă la iarnă îți dorești să prepari sarmalele în foi de varză puse chiar de tine, iată instrucțiunile explicate mai jos. Această rețetă de varză murată este folosită de zeci de ani de gospodine din diferite locuri ale țării. Fie că îți dorești să prepari sarmale pentru mesele de Crăciun și Revelion, sau doar o salată pusă lângă o farfurie cu garnitură, satisfacția este una aparte când varza murată este făcută din mâinile proprii.

Ingredientele necesare pentru varza murată
Iată lista cu ingredientele de care ai nevoie, pentru o varză murată delicioasă:

25 de kilograme de varză sau în jur de 16 verze de dimensiuni medii
patru legături de mărar uscat
două legături de cimbru uscat
un știulete de porumb uscat
trei mere
două gutui
cinci sau șase legături de hrean destul de groase
sare grunjoasă

Mod de preparare:

1. Pentru început, este necesar să alegem varza cea mai potrivită. Ea trebuie să aibă dimensiuni potrivite, pentru a încăpea în borcanul sau butoiul în care vor fi puse. De asemenea, varza trebuie să fie tare, cu foi netede și multe, și să aibă cotoarele subțiri.

2. Mai apoi, se așează un capăt al furtunului pentru pritocit pe fundul butoiului, iar celălalt capăt se lasă atârnând afară, la distanța de o palmă de podea.

3. Pentru pasul acesta, începe să se pună primul strat de varză. Spațiile care vor rămâne neumplute se vor umple cu jumătăți sau sferturi de varză, care vor fi delicioase în salate sau în varză călită. Între bucățile de varză se pun bucăți de gutui, sferturi de măr, știulete de porumb uscat, rupt în două, și bucăți de hrean. După ce presărăm legăturile de mărar și cimbru pe toată suprafața primul strat, se repetă aceiași până butoiul se umple complet.

4. După asta, furtunul se rulează în butoi și se toarnă saramura caldă. Saramura de prepară cu o lingură de sare grunjoasă, fără iod, la un litru de apă caldă.

5. În final, după ce saramura se pritocește, se montează șipcile de lemn care au rolul de a ține verzele cufundate în lichid, se rulează furtunul înapoi, se pune capacul și se așteaptă încă trei zile, după care se reia procesul.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL PRIETENIILOR

Multumim pentru Distribuire !


Distribuie