• Home
  • Actualitate
  • Simona Halep va fi la Jocurile Olimpice de la Paris, indiferent de decizia TAS: “Voi face totul pentru asta”

Simona Halep va fi la Jocurile Olimpice de la Paris, indiferent de decizia TAS: “Voi face totul pentru asta”

Simona Halep se află în așteptarea procesului de la TAS, acolo unde speră să obțină o reducere a pedepsei de patru ani de suspendare în cazul de dopaj. În cel mai recent interviu acordat, sportiva a transmis că va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, indiferent de verdictul de la Lausanne. Cum ar putea fi posibil acest lucru.

Simona Halep va fi la Jocurile Olimpice

Simona Halep a fost suspendată din tenis de tribunalul Sport Resolutions de la Londra,  pe o perioadă de patru ani, după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă, la US Open 2022. Sportiva a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar cazul ei va fi judecat între 7 și 9 februarie 2024.

În cadrul interviului oferit francezilor de la Paris Match, Simona Halep a precizat că își doește foarte mult să meargă la Jocurile Olimpice din capitala Franței, în perioada 24 iulie – 4 august 2024, indiferent de verdictul pe care îl  va primi la TAS. Deși știe că sunt șanse mici să participe pentru România la Olimpiadă, fostul lider mondial a măsrturisit că oricum va fi prezentă la Paris în acea perioadă.

Simona Halep va fi la Jocurile Olimpice de la Paris indiferent de decizia TAS: "Voi face totul pentru asta”
Simona Halep a fost suspendată din tenis. Sursa foto: Profimedia

Există o mică probabilitate să pot participa, așa că cred în asta și voi face totul pentru asta. La 32 de ani, este și ceea ce mă ajută să continui. Dar nu dețin toate cărțile.

Oricum, orice s-ar întâmpla, voi fi acolo. În cel mai rău caz, ca spectatoare, pentru că va fi magic. Iubesc Parisul, este un oraș în care, dincolo de succesul meu sportiv, mă simt bine. Întotdeauna mi-a plăcut să mă plimb pe acolo. Iubesc arhitectura, oamenii și energia emanată de acest oraș”, a spus Simona Halep pentru Paris Match.

”Am avut crize de anxietate”

Simona Halep a mai dezvăluit în interviul pentru șpresa franceză că a trecut prin momente extrem de grele după ce a fost suspendată pentru dopaj. Ea a mărturisit că a fost nevoită să apeleze la ajutorul unui psiholog pentru a depăși această situație complicată din viața ei, în care s-a confrntat cu insomnia și anxietatea.

”Am trecut prin perioade în care nu am putut dormi, în care am avut crize de anxietate. Sunt o jucătoare foarte emotivă. Înainte de meciuri, stresul îmi provoca dureri abdominale foarte severe. De când am primit această suspendare, parcă trăiesc în fiecare zi cu această durere și anxietate. Deși astăzi lucrurile stau puțin mai bine. Știu că nu am făcut nimic rău.

Sunt încă în legătură cu psihologul, iar el mă ajută să rămân calmă și să-mi gestionez anxietățile. În general, a vorbi cu cineva este întotdeauna un lucru bun. Îți permite să te avânți, să te ușurezi puțin, să înveți să accepți, chiar dacă, în cazul meu, este greu, pentru că sunt victima unei nedreptăți.

Pe de altă parte, știu că nu am greșit cu nimic și că nu am ce să-mi reproșez. Văzând lucrurile în acest fel mă ajută să combat insomnia”, a mai afirmat fostul lider WTA pentru sursa citată.

Ce spun spaniolii despre cazul Halep

Despre cazul Simonei Halep au vorbit jurnaliștii din Italia, dar și din Spania, iar ibercii au atras atenția asupra perioadei foartei lungi în care sportiva a fost nevoită să aștepte verdictul de la Londra, dar și procesul de la TAS.

Dacă lucrurile în politică merg greu, o nouă vorbă ar trebui inventată pentru a diagnostica rapiditatea cu care se desfășoară lucrurile în tenisul profesionist, în special în situații birocratice.

Simona Halep se află în repaus forțat din octombrie 2022, după un test antidoping pozitiv pentru Roxadustat. Campioana de la Roland Garros și Wimbledonn a jucat ultimul meci pe 29 august 2022, la US Open 2022, când a fost eliminată în primul tur de Daria Snigur, în trei seturi.


Distribuie