• Home
  • Actualitate
  • STIREA ZILEI! Toti cei care STAU la Casa TREBUIE SA STIE, Amenzile sunt Mari

STIREA ZILEI! Toti cei care STAU la Casa TREBUIE SA STIE, Amenzile sunt Mari

Un proiect de lege privind normele de stingere a incendiilor ii priveste direct pe toti cei care locuiesc la casa, in Romania.

Acestia vor trebuie sa detina hidranti sau sisteme adecvate pentru interventii in caz de incendiu, potrivit proiect legislativ initiat de Ministerul Dezvoltarii la sfarsitul lunii decembrie, scrie legestart.ro.

Actul normativ prevede modificarea si completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare astfel incat sistemele de alimentare de oriunde din tara sa corespunda normelor de combatere si stingere a incendiilor, potrivit legestart.ro.

Proiectul de act normativ a fost publicat in data de 28 decembrie 2017, propunerile sau observatiile prvind noile masuri putand fi trimise in atentia Ministerului Dezvoltarii Regionale in termen de 10 zile. Legea nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare. Dupa articolul 4 se introduc doua noi articole, articolul 41 avand cu urmatorul cuprins:

(1) Retelele de distributie a apei din unitati administrativ-teritoriale trebuie sa fie echipate cu hidranti exteriori – subterani si/sau supraterani, care trebuie sa asigure conditiile de debit si presiune necesare stingerii incendiilor.
(4) Gospodaria proprie de incendiu, prevazuta la alin. (3) trebuie sa cuprinda:
a) rezerva intangibila de apa necesara functionarii sistemului de securitate la incendiu, in conformitate cu reglementarile specifice in vigoare;
b) sistem de pompare: pompe active, pompe de rezerva, rezervor hidrofor, cu alimentare electrica dubla – atat din reteaua publica cat si din grup electrogen propriu;
c) sistem de avertizare la incendiu”.

Exista si sanctiunoi pentru cazurile in care hidrantii sunt distrusi sau deteriorati. “Constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda de la 30.000 lei la 50.000 lei urmatoarele fapte:

a) hidrantii sunt distrusi, deteriorati sau este impiedicat accesul la acestia si care poate conduce, la pierderi de vieti omenesti, vatamare grava a integritatii corporale sau a sanatatii persoanelor, sau la distrugerea totala sau partiala a constructiei, ori degradarea unor instalatii sau utilaje importante”.


Distribuie