• Home
  • Sănătate
  • Studiile confirmă că gătitul cu grăsime de porc este mult mai sănătos decât cu ulei de măsline sau de floarea-soarelui

Studiile confirmă că gătitul cu grăsime de porc este mult mai sănătos decât cu ulei de măsline sau de floarea-soarelui

Mulți nu vor fi de acord, dar să știți că gătitul cu grăsime de porc poate îmbunătăți semnificativ gustul mâncării în comparație cu folosirea uleiurilor.

Mulți specialiști în nutriție susțin că ceea ce mâncăm ne modelează corpul și că, într-o oarecare măsură, starea noastră de sănătate este rezultatul alegerilor alimentare pe care le facem de-a lungul anilor.

Este posibil ca efectele obiceiurilor noastre alimentare să nu devină evidente decât pe măsură ce înaintăm în vârstă, dar, în cele din urmă, organismul nostru va începe să reflecte consecințele a ceea ce am mâncat, fie ele benefice sau dăunătoare. Aceasta include și alegerile noastre în privința grăsimilor pe care le folosim pentru gătitul de zi cu zi.

Astăzi, vom discuta dacă este mai benefic să folosim grăsime de porc sau să recurgem la uleiurile pe care industria alimentară le-a promovat drept alternative mai sănătoase și esențiale în bucătărie.

Ascultă cu atenție, pentru că ceea ce urmează să îți prezentăm ar putea să demonteze unul dintre cele mai mari mituri culinare din toate timpurile: grăsimea de porc nu este, de fapt, atât de nocivă pe cât se crede.

Compararea Grăsimii de Porc cu Alte Uleiuri pentru Gătit

Un studiu interesant realizat de doctorul Michael Mosley, difuzat de BBC, confirmă că atunci când alimentele sunt prăjite în grăsime de porc, acestea sunt, de fapt, „mult mai bune.” Motivul constă în faptul că atunci când sunt preparate cu uleiuri de origine vegetală, cum ar fi uleiul de măsline, acestea pot suferi schimbări în compoziția lor și pot genera substanțe dăunătoare pentru organism atunci când sunt expuse la căldură.

Dacă întrebi o persoană obișnuită care își pregătește cele trei mese pe zi, s-ar putea să-ți spună că grăsimea de porc este una dintre cele mai rele opțiuni pentru gătit și că ar fi mai bine să folosești uleiuri de floarea-soarelui, ulei de avocado sau altele asemenea.

În realitate, majoritatea acestor adaosuri sau uleiuri, atunci când sunt supuse temperaturilor ridicate, eliberează gaze care pot contribui la afecțiuni precum bolile de inimă, cancer sau chiar probleme respiratorii.

Cu alte cuvinte, aceste uleiuri pot să fie inofensive la temperatura camerei sau din punct de vedere nutrițional, dar pot deveni toxice și dăunătoare, în special pentru persoana care gătește mâncarea, atunci când sunt supuse căldurii, aspect necesar în procesul de gătire.

Atunci când analizăm nivelurile și valorile nutriționale oferite de fiecare dintre aceste uleiuri, observăm că acestea pot crește nivelul de colesterol „rău,” pot transforma organismul într-un mediu cu un pH mai scăzut și pot crește riscul de afecțiuni precum gastrita, ulcerul și altele.

Pe de altă parte, atunci când analizăm aportul nutrițional oferit de grăsimea de porc, observăm că aceasta conține cantități semnificative de fier, vitaminele A, B și C, și, cel mai important, nu are niciun gust sau miros, ceea ce o face potrivită pentru orice tip de preparat.

Un aspect deosebit de important este că grăsimea de porc nu necesită să fie procesată sau să conțină conservanți pentru a se păstra în timp. Prin urmare, este un produs natural, fără substanțe chimice, ceea ce o face să fie mai nutritivă decât celelalte uleiuri.

Recunoaștem că aceste concluzii pot părea dificil de acceptat, așa că te încurajăm să faci cercetări proprii. Cel mai important, îți sugerăm să acorzi o șansă gătitului cu grăsime de porc în locul altor produse, astfel vei descoperi că preparatele tale vor fi nu doar mai gustoase, ci și mai autentice din punct de vedere al aromei.

Dacă cunoști pe cineva care preferă să folosească în bucătărie astfel de uleiuri, te îndemnăm să împărtășești cu el/ea această informație cât mai curând posibil. Poate că îl/îndemnând-o să folosească grăsimea de porc în locul altor produse, vei contribui la îmbunătățirea stării sale de sănătate și la prelungirea vieții.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.


Distribuie