• Home
  • Actualitate
  • „Sunteți practic niște zâne ale pădurii, care după ce ați născut, imediat intrați în depresie.” Dana Budeanu, despre mamele care…

„Sunteți practic niște zâne ale pădurii, care după ce ați născut, imediat intrați în depresie.” Dana Budeanu, despre mamele care…

Dana Budeanu a stârnit controverse pe internet prin criticile sale acide la adresa mamelor care se confruntă cu depresia postnatală. Cu o reputație cunoscută pentru atitudinea sa fermă și non-conformistă, designer-ul a abordat un subiect extrem de sensibil pentru proaspetele mămici – depresia postnatală.

Printr-un videoclip postat pe platformele online, vedeta a exprimat un punct de vedere tranșant față de femeile care se luptă cu această afecțiune, folosind un limbaj dur și controversat.

Opiniile exprimate de Dana Budeanu privind mamele afectate de depresia postnatală sunt puternic împărțite. Având în vedere propria sa experiență ca mamă a două gemene, Dana Budeanu nu poate să înțeleagă cum o mamă ar putea să sufere de depresie după naștere. Ea consideră că femeile care nu se simt bine după naștere și cred că cele nouă luni de sarcină au fost extrem de dificile sunt catalogate ca fiind asemenea animalelor.

„Astăzi, mamele se împart în două categorii: categoria de nebune care au născut și mame. Voi ați născut. Voi nu sunteți mame, femei, oameni. Nu, voi ați născut pe câmp, pe maidan ați născut copii. Pentru ele este ca un blestem. Ce? De când au născut ele nu mai există, nu se mai regăsesc nicăieri și pur și simplu au suferit o chestie și nu mai sunt oameni, nu se mai simt nici femei și au fost nouă luni de groază. De groază? De groază sunteți voi că sunteți efectiv niște mume ale pădurii, care după ce ați născut, imediat intrați în depresie. Le aruncă aia plodul și ele pleacă la terapie”, a spus Dana Budeanu.

Dana Budeanu afirmă că există o legătură puternică între mame și Dumnezeu.

„De unde știu mamele ce să facă? Mamele alea, care nu au net, care pleacă pe câmp cu copilul legat de ele, de unde știu să-l crească? N-au net, ce fac? De unde știu să-l crească? De Sus. Este în fiecare mamă când naște. Fiecare mamă, când naște, devine Dumnezeu. Singura ființă pentru care suntem cei mai puternici, cei mai frumoși, cei mai deștepți, cei mai curajoși, sfinți pe pământ, Dumnezeu, este copilul nostru. Momentul în care îi greșești copilului tău, îi greșești lui și față de Dumnezeu. Dacă pe lumea aceasta nu există nicio ființă în afara de copilul tău, care crede că ești Dumnezeu, cum îți permiți să greșești?”, a adăugat Dana Budeanu.

Aceste declarații ale Danei Budeanu au provocat un val de reacții în rândul publicului și au stârnit dezbateri aprinse pe tema stigmatizării și înțelegerii depresiei postnatale. Opiniile ei controversate au stârnit un amestec de reacții, inclusiv critici și susținere, iar subiectul rămâne unul intens discutat în comunitatea online.


Distribuie