“TAIERE CORECTA DE TOAMNA A SARDELOR:

“SARDINELE: floarea preferată a gospodăriilor macedonene, astfel încât adesea frumusețea lor luxuriantă poate fi văzută în curțile și balcoanele aproape fiecărei case sau clădiri. Acestea înfloresc în diferite culori vii și este destul de simplu să le crești.

Cu toate acestea, pentru a obține maximum din această plantă, este necesar să cunoașteți metodele corecte de îngrijire și întreținere. De exemplu, pentru ca planta să se odihnească după perioada de înflorire, trebuie să fie corect tăiată. Mai jos, puteți citi instrucțiunile pentru tăierea corectă a sardinelor, dacă doriți ca acestea să crească și să înflorească mai bogat în primăvară decât în anul precedent.

Există două tipuri de tăieri pentru sardine: tăierea de primăvară și tăierea de toamnă. Tăierea de primăvară este mai mult estetică, are un caracter “cosmetic”, adică reglează forma plantei în funcție de cum doriți să arate tufa.

Cu toate acestea, tăierea de toamnă este de importanță esențială pentru planta. Atunci, planta este tăiată temeinic și acest lucru trebuie făcut până în decembrie. Cum puteți recunoaște că a venit momentul să tăiați sardinele?

În primul rând, acest lucru se observă în aspectul exterior al plantei în sine. Frunzele sunt mici și galbene, iar întreaga plantă pare epuizată. Florile pe care le dă sunt, de asemenea, mici sau deloc.

TĂIERE. Pentru aceasta, este foarte important să folosiți un cuțit ascuțit pentru a evita deteriorarea tulpinilor. Găsiți al doilea mugure de frunze de la suprafața solului și tăiați tulpina deasupra lui, apoi îndepărtați frunzele. Tăiați astfel toate tulpinile. Tăieturile trebuie să fie rapide, netede și drepte, nu curbate.

Nu trebuie să vă faceți griji pentru aspectul nesemnificativ al plantei după o astfel de “tăiere”, deoarece în primăvară aceasta va fi foarte bogată în flori frumoase.

Deoarece masa vegetativă este semnificativ redusă după tăiere, trebuie să limitați udarea pentru a evita putrezirea rădăcinilor. Udați doar cât este necesar pentru menținerea plantei în timpul perioadei de iarnă.

În primăvară, vor apărea mulți muguri. Unele dintre ele le puteți folosi pentru a înmulți plantele. După ce ați tăiat ramura, îndepărtați frunzele de jos și lăsați ramura să stea timp de aproximativ 20 de minute. Dacă ramura avea flori, acestea trebuie îndepărtate. Apoi, plasați ramura într-o oală pregătită anterior, cu un strat de drenaj de 1/3 din înălțimea acestuia și restul umplut cu sol fertil.

Înainte de a le planta în solul pregătit, ramurile trebuie să fie înmuiate într-un stimulent pentru creștere (cumpărat sau pregătit acasă cu crenguțe de salcie tânără).

Încălcați solul bine în jurul ramurii, udați cât este necesar și apoi creați un efect de seră: puneți oală într-o pungă de plastic transparentă. Rezultatele primele vor fi vizibile după aproximativ trei săptămâni.

Fiți atenți la condensul format în seră: dacă observați picături, deschideți punga și ventilați, îndepărtând condensul. Apoi adaptați treptat noua plantă la aerul din încăpere (nu deschideți punga brusc, ci o ventilați treptat).”


Distribuie