• Home
  • Sănătate
  • Te trezești noaptea între 1:00 și 4:00? Atenție la acest organ!

Te trezești noaptea între 1:00 și 4:00? Atenție la acest organ!

Medicii atrag atenția în privința problemelor legate de programul de somn. Dacă te trezești noaptea, în mod regulat, între orele 1:00 și 4:00, trebuie să știi că organismul tău ar putea să-ți semnaleze o problemă gravă la unul dintre organe.

Dacă te trezești noaptea între 1:00 și 4:00, poate fi un semn al unei probleme grave de sănătate. Mai exact, poate însemna că un anumit organ duce o luptă grea pentru a-și putea îndeplini funcțiile și deja nu mai poate s-o facă în mod corect.

Ce poate semnala faptul că te trezești noaptea între 1:00 și 4:00

Organul care poate fi responsabil pentru trezirea repetată în mijlocul nopții este ficatul. Astfel, prezența de celule grase la nivelul ficatului ar putea fi una dintre cauze, afectând indivizii în diferite moduri.

Problemele apar atunci când celulele pline de grăsime împiedică organul să funcționeze în mod corespunzător, prin acumularea de reziduuri toxice în organism. Astfel, cu cât este mai mare deteriorarea, cu atât mai mici sunt șansele ca organul să se refacă, ceea ce poate duce la un transplant de ficat în unele cazuri.

Tulburările de somn sunt simptome cunoscute ale cicatricilor hepatice care pot afecta în mod semnificativ calitatea vieții, potrivit publicației ”Nature and Science of Sleep”.

Medicul specialist Brian Lun, din Kansas, sugerează să îți notezi orele la care te trezești pentru a determina dacă o boală a ficatului îți provoacă tulburările de somn, informează express.co.uk.

„În mod normal, cea mai comună cauză a trezitului între orele 1:00 și 4:00 noaptea este o problemă a ficatului. Poate fi faptul că ai o inflamație la ficat sau ficat ”gras”, cunoscută ca boala ficatului non-alcoolic gras.”, a spus medicul.

Tulburările de somn apar în cazul a 60 până la 80% dintre pacienții cu boli hepatice cronice. Cele mai frecvente tulburări sunt insomnia, eficiență redusă a somnului, somnolență pe timp de zi și sindromul picioarelor neliniștite.


Distribuie