• Home
  • Actualitate
  • Turiștii au crezut că se apropie de o turmă de oi, dar nu le-a venit să creadă când au văzut ce se află acolo

Turiștii au crezut că se apropie de o turmă de oi, dar nu le-a venit să creadă când au văzut ce se află acolo

Turiștii În imensitatea Insulei Wrangel, o parte din Arctica, peste 200 de urși au apărut ca și cum ar fi fost un grup de oi păscând. Atât turiștii uimiți, cât și cercetătorii curajoși au fost martori ai acestei vederi captivante de pe Akademik Shokalskiy, o navă pașnică care naviga de-a lungul marginilor acestei insule controlate de ruși, situată în Oceanul Arctic.

Adunarea impresionantă a acestor creaturi arctice a fost datorată atracției unui uriaș cadavru de balenă care a eliberat mirosul său puternic în aer.

Acești urși puternici, cunoscuți ca giganți în peisaje atât de ghețoase, cât și de tundră, au sosit în această locație înainte sau pe 19 septembrie. Au rămas până când au devorat complet rămășițele balenei. Acest lucru a durat una sau două zile.

Căpitanul Rodney Russ, un căpitan de la Heritage Expeditions și liderul respectat al acestei expediții a considerat această vedere de neuitat. A devenit o amintire săpată în mințile lor cu o claritate neclintită. „Una dintre acele zile”, a reflectat el, „pe care eu și tovarășii mei ne-o vom aminti întotdeauna.”

„Pe măsură ce urmăream liniile curbate ale țărmului”, își amintea cu drag căpitanul Russ, „am observat un ‘grup’ sau o ‘adunare’ de urși polari. Era ca o tapiserie țesută în țesătura țărmului. Lângă țărm, am descoperit rămășițele unei balene cu cocoașă, o creatură care trecuse în neființă. Pe măsură ce ne uitam în jur, am numărat peste 150 de urși de diferite vârste, sexe și dimensiuni. Unii erau ocupați bucurându-se de ospăț, în timp ce alții își satisfăcuseră foamea. Era clar că toți erau atrași de locul de odihnă al cetaceului. Cu dorința de apropiere și un strop de curaj, am trimis zodiacuri pentru a arunca o privire asupra acestei adunări. Ceea ce s-a desfășurat în fața ochilor noștri era dincolo de cuvinte – un spectacol. Am reușit să capturăm o fotografie ca încercare de a cuprinde această călătorie și de a o împărtăși lumii – o fereastră spre o aventură enigmatică.

Conform The Siberian Times, care cronicizează evenimente, se estimează că sunt cel puțin 230 de urși în această zonă – o populație comparabilă cu oile care pasc, conform relatărilor turiștilor uimiți.”

Situată între Marea Ciukotka și Marea Siberiei de Est se află Insula Wrangel – o întindere care acoperă 2.900 de acri și servește ca sanctuar pentru urși. Această insulă se mândrește cu cea mai mare concentrație de peșteri de urși cunoscută omenirii. În jur de 400 de ursoaice mamă aleg acest refugiu arctic ca teren de creștere, în timpul iernilor. Cu sosirea verii, un val de aceste creaturi și-a făcut drumul spre țărmurile Insulei Wrangel. Această poveste care se desfășoară este strâns legată de diminuarea domeniului, în întinderile sale.


Distribuie