• Home
  • Actualitate
  • Viorica Dancila vrea sa fie presedintele Romaniei in 2024: ”Romanii sunt pregatiti”

Viorica Dancila vrea sa fie presedintele Romaniei in 2024: ”Romanii sunt pregatiti”

Viorica Dancila, fostul premier si actual presedinte al partidului NOI, se pregateste intens sa ajunga presedintele Romaniei si nu se teme de o eventuala confruntare cu Laura Codruta Kovesi.

Dancila spune ca o asteapta pe Laura Codruta Kovesi in ”finala” alegerilor prezidentiale din 2024, potrivit Realitatea PLUS.

„Nu m-as teme de o confruntare cu Kovesi la prezidentiale”

„Revenirea mea in politica este legata de o schimbare de abordare. In principal, fata de problemele romanilor. As vrea sa nu mai venim cu fraze de genul „vom face”, „viom analiza”, ci am luat aceasta masura si am calculat care este impactul ei. Vreau sa fac o politica consensului, dar si a proiectelor.

Romanii sun pregatiti pentru orice scenariu, la prezidentialele din 2024, dar trebuie sa creionam profilul candidatului. Pentru Romania, e necesar unul care sa aduca pacea in interiorul tarii sa aduca consens, da rsa fie si empatic fata de oameni. E nevoie de un candidat care sa iubeasca Romania si pe romani. Nu stiu daca doamna Kovesi are aceste capacitati, decizia apartie electroatului. In partidul NOI este un statut care stabileste cum se va face candidatura. Din fiecare organizatie se va face cate o propunere. Tocmai pentru a maximiza candidatura. Vom aborda altfel politica. E greu sa spun pe cine voi pune stampila.

Nu m-as teme de o confruntare cu Kovesi la prezidentiale

Fiecare tebuie sa vina cu un program, vrea sa vad o confruntare directa, asa cum am cerut eu in 2019. Trebuie sa vedem daca doamna Kovesi candideaza. Nu m-as teme de o confruntare cu ea. Totusi, este doar un scenariu. Trebuie sa tinem cont de modul cum evolueaza lucurile. Ca sa generam incredere, noi, politicienii, trebuie sa venim cu solutii la problemele romanilor”, a declarat Viorica Dancila.


Distribuie