• Home
  • Actualitate
  • A murit Mac Popescu! Gheorghe Hagi e în doliu. Tragedie în fotbalul românesc

A murit Mac Popescu! Gheorghe Hagi e în doliu. Tragedie în fotbalul românesc

Acesta a fost figura emblematică care a condus destinul clubului Sportul Studențesc timp de trei decenii, până în 1996.

Profesorul Popescu a lăsat o amprentă deosebită în istoria grupării din Regie. Cu o carieră anterioară de arhitect de prestigiu, el a fost liderul incontestabil al clubului.

Popescu a fost în fruntea „studenților” în perioada în care personalități precum Mircea Sandu, Gino Iorgulescu sau Gheorghe Hagi străluceau pe stadionul din Regie.

Cunoscut sub numele de „Mac”, Popescu a jucat un rol esențial în istoria fotbalului românesc. A acceptat în 1987 împrumutul lui Gică Hagi la Steaua pentru 6 luni.

Apoi, în urma unui proces, Sportul a primit o cotă-parte din transferul lui Hagi la Real Madrid în 1990. Valoarea de atunci a fost de aproximativ 1,2 milioane de dolari.

A fondat „Club A”
Născut la 15 septembrie 1938, Profesorul Emil Barbu Popescu a fost absolvent al Institutului de Arhitectură „Ion Mincu” în 1970. Pe lângă contribuțiile sale remarcabile în domeniul arhitecturii, a ocupat numeroase funcții academice în cadrul institutului, inclusiv cea de rector între anii 2000 și 2012.

Cu peste 80 de proiecte de construcții la activ, Profesorul Popescu a fost un arhitect de prestigiu. Mai mult decât atât, el a fondat celebrul Club A în 1969. O platformă de liberă exprimare artistică pentru tineretul universitar. Cu toate acestea, cea mai mare pasiune și contribuție creatoare a sa s-au concentrat asupra Clubului de Fotbal Sportul Studențesc.

Acolo a îndeplinit funcția de președinte timp de 30 de ani. A condus echipa către realizări notabile, inclusiv titlul de vicecampioni în 1986. Profesorul „Mac” Popescu va rămâne viu în memoria celor care au avut privilegiul de a-l cunoaște.

Expert desăvârșit în arhitectură și manager ambițios, profesorul „Mac” Popescu a trăit fiecare moment cu pasiune. A oferit un adevărat tezaur de sfaturi, având speranța că domeniul sportului va atinge statutul unei virtuți sociale și va deveni un element fundamental al civilizației.

„Sportul Studenţesc a devenit o uzină de caractere, dar nu una gălăgioasă, ci pur şi simplu locul, unde, dacă intri talentat şi lichea, fie ieşi imediat, fie rezişti si te supui testelor de reabilitare, luând modelul marilor campioni ce au făcut gloria Sportului Studenţesc”.

În onoarea şi amintirea sa, vom insista să înţelegem: Ce-nseamnă „suflet“ – să te ai ca frații! Și-ntâiul cult al gestului ales: Ștafeta sfântă dintre generații!…”

Profundă recunoştinţă pentru sufletul prietenului şi părintelui nostru Mac Popescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, scrie în comunicatul clubului Sportul Studențesc.


Distribuie